ВСІ ДОРОГИ ВЕДУТЬ ДО...ЛЬВОВА

ВСІ ДОРОГИ ВЕДУТЬ ДО...ЛЬВОВА



Якщо у світі всі дороги ведуть до Риму, то в Україні до… Львова. Після першого знайомства, ви неодмінно повернетеся сюди знову. Він притягує і ніколи не набридає.

У мене особливі стосунки з містом. Бачила я Львів святково-фестивальний та галасливий, з натовпами туристів та чергами до атракцій. Спокійно-розмірений буденний, коли можна поспостерігати за місцевими жителями. Таємничо-містичний вечірній та безлюдно-сонний ранковий. Квітучий весняний та жаркий літній. Золотий осінній та, нарешті, – зимовий. Але як на диво, такий ж теплий і світлий (з погодою мені повезло: +15 в середині лютого).
Десятки разів гуляла вулицями міста, і щоразу Львів відкривав мені одну із своїх таємниць. В цьому і головна його привабливість: можливість кожного разу відчути його по-іншому і привезти додому відмінні емоції та враження.

Арт-кафе. Площа Ринок
Львів. Музей модерного мистецтва
Львів. Статуя Божої Матері
Львів. Кам'яниці Площі Ринок

Люблю Львів за уособлення старої доброї Європи з нашаруванням українських традицій.

Львів. Кам'яниця Корнякта
Львів. Вежа Корнякта
Львів. Будинок на вулиці Руській
























За вдале поєднання історії та новаторського сьогодення. За відсутність крикливої реклами і гармонійне співіснування нового та старого.

Mons Pius
Львів. Mons Pius


Люблю блукати в переплетінні вузьких вуличок, торкатися потертих стін, вдихати запах кави та старих будинків. І годинами розглядати фасади. Ліпнина, мереживні ковані балкончики, візерунки та різьблення практично не повторюються, а кожна кам’яничка – унікальна.

Львів. Будинок на проспекті Свободи
Львів. Проспект Свободи
Львів. Площа Міцкевича

Люблю роздивлятися вітрини магазинчиків, які настільки привабливі і «смачні», що ледве стримуєшся, щоб не скупити весь асортимент.

Львів. Вітрина магазину Le Jardin Royal
Львів. Вулиця Вірменська
Львів. Майстерня марципанів



Львів. Сувеніри
За концептуальні ресторації, кнайпи та кав’ярні, витримані у одному стилі від фасаду і внутрішнього інтер’єру до меню. Я взагалі у захваті від атмосферних закладів, які дозволяють за один день здійснити мандрівку у часі.

Львів. Паб "Білий лев"
Львів. Вулиця Л. Українки

Львів. Винарня "Фабрика корків"
Львів. Штрудель-хаус
Львів. Кафе №1

Львів. Винарня "The Room"

Люблю дзвони костелів та соборів, від мелодій яких настає така легкість на душі, спокій та перезавантаження думок.

Львів. Монастир бернардинів
Церква Святого Андрія


Львів. Будинок на Музейній площі
Львів. Домініканський соборДомініканський собор





















Львів. В районі монастиря бернардинів

За відчуття свободи і можливість вільно фотографувати. Можливо це когось здивує, але існують у нас ще такі міста, де перехожі дивуються людям з фотоапаратом. Я часто ловила на собі прискіпливо-допитливий погляд, чула репліки типу «журналістка» і «що ти там назнімала». У Львові все по-іншому. Нікому не має діла, де і що ти фотографуєш. Скільки разів по колу обходиш один і то й же будинок, якої величини у тебе фотоапарат. В цьому плюс туристичних міст, що тебе просто сприймають як «туриста» без зайвих запитань.

Львів. Італійський дворик

Італійський дворик у Львові
Італійський дворик. Площа Ринок

Люблю його за невичерпне натхнення та мистецьку атмосферу. Тут хочеться творити, креативити та вбирати всіма фібрами особливу енергетику міста.

Львів. Площа Ринок


У кожного свій Львів. А який Львів у вас?

Мітки: , ,